CLAVANT LA LLENGUA, exposition sur le bijou contemporain à Manresa, du 15 au 17 mai 2015.

CLAVANT LA LLENGUA

Jornada de joieria contemporània en diàleg amb altres disciplines com poesia, música, gastronomia, videoart, fotografia,… organitzat per Quars d’una i el Konvent.

Quars d’una “Clavant la llengua” 2015

Els llenguatges de les arts visuals son sempre imprecisos i fugissers. No son fruit de la convenció, i s’han de comprendre des de la intuïció i la complicitat subjectiva entre el creador i l’espectador. La llengua, el dir de l’artista visual, és una construcció personal, esforçada i laboriosa. El seu llenguatge és el resultat d’un llarg diàleg, un diàleg entre la matèria, la forma, les mans i el pensament. L’artista busca incansablement una forma precisa i exacta de dir i d’expressar, buscant la claredat i la precisió, però també aspira a una multiplicitat de sentits i a la ambigüitat que ha de contenir la seva obra per a ser fèrtil i universal.
En el llenguatge col·loquial se sol utilitzar l’expressió “la clavada”, per indicar que l’ha encertada plenament. Sandra Llusà, Maria Diez, Clara Niubò i Carla Garcia es troben en una lluita constant, inevitable en tot procés viu de creació, per “clavar-la”, d’encertar amb el seu llenguatge, de com dir allò que només es expressable a través de l’expressió artística, que a la vegada, és per si mateixa, enormement imprecisa. Son un grup, comparteixen passions, desitjos i necessitats, però cada una d’elles te la seva pròpia veu, una llenguatge visual que serveix per expressar el seus propis móns simbòlics. També comparteixen un mitjà expressiu, la joieria, però una joieria re-definida en els seus valors i en les seves tradicions. Allò que les impulsa i les uneix no és la tècnica, no és la originalitat, ni la novetat es el seu objectiu. El que les uneix, a part de l’amistat, és treballar des de la diversió i experimentació, segons les seves pròpies paraules, és un projecte d’acció, que és la millor manera per intentar controlar i dirigir el seu propi futur, i que està vinculat a la recerca d’un profund sentiment de llibertat.

Ramon Puig Cuyàs

Programació

Divendres 15 de maig
19:00 Inauguració + copa de vi + concert
Inauguració de l’exposició Clavant la llengua, del col·lectiu Quars d’una, format per Carla Garcia, Maria Diez, Sandra Llusà i Clara Niubò. Joieria en correspondència amb la poesia de la Blanca Llum Vidal, videoart de la Laia Comas i la fotografia de David Vicen.

Dissabte 16 de maig
17:00 a 20:00 Dj Smokingred
Tarda al jardí amb la fantàstica música del dj&music selector, Smokingred. Sessions de electro-indie, electro-pop amb tocs de synthpop i transgressions indierock internacional i espanyol.

Diumenge 17 de maig
12:30 Vermut musical
Vine a fer un vermut amb nosaltres amb música ambient del dj. Smokingred.

17:00 Recital de poesia + concert del grup Eve

EVE
Psicodèlia, del grec ψυχή, « ànima », i δήλομαι, « manifestar ». Bateria, baix, dues guitarres, veu, rapsòdia. Rock progressiu. Ens agraden àngels i conills. Tenim pruïja d’estendre’ns pel camí car no entenem per què voltem dins de la terra. Si per fi fulgura o tornassola l’únic seny que ens queda viu, se’ns farà nostre, efervescent, el poder de la tendresa. I si tard o d’hora ens atrevim a fotre el salt, no sabem què trobarem a l’altra banda: si l’excelslletós imperi de la vacuïtat o una oruga fumant shisha de set centímetres de llarg, i cel amunt.
No creiem en els conjurs, però si voleu estripar alguna cadena, la ca de Konvent és la essa tarada que Llull guixava en el seu Art, la ka de Konvent és el gram de principi universal d’ànima mòlta necessària per emprendre algun descens. Els cítrics i les nous tenen potassi. Per evitar quedar-vos enquistats, veniu a llepar la pedreria del disset.

Plat gastronomic
Desde la cuina del konvent s’ha ideat un plat expressament pel cap de setmana relacionat amb la joieria de Quars d’una.

Lloc: Cal Rosal, Berguedà. Per saber com arribar a la web del konvent
http://www.konventzero.com/w/index.php/ca/contacte/contacte-i-xarxes

Horari de visita de l’exposició:
Divendres 15 a les 19.00 Inauguració + copa de vi
Dissabte 16 i Diumenge 17 de 12.00 a 20.00

www.quarsduna.com
www.konventzero.com
www.mixcloud.com/smokingreddj
www.facebook.com/evemusicband

Ce contenu a été publié dans Actualités, Bijoux contemporains. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *