Le GRENAT DE PERPIGNAN au coeur de Barcelone

Mardi 19 octobre dernier, l’Institut du Grenat était reçu avec le syndicat des bijoutiers des P.O. et un repésentant de la ville de Perpignan au sein de l’école Massana de bijouterie de Barcelone.
Une démonstration du savoir-faire des bijoutiers roussillonnais a été possible et a retenu l’attention des étudiants. A 19 h l’inauguration a permis au Président du syndicat artisanal des bijoutiers des Pyrénées-Orientales de redire combien la notion de tradition dans l’artisanat était importante, et que celà n’empechait pas la modernité. La directrice de l’école Massana a  exprimé son souhait de voir se concrétiser un inter-échange entre les concepts de traditions des artisans de Catalogne Nord et ceux développés par l’école barcelonaise d’inventivité et de créativité. La ville de Perpignan représentée par Mr Deloncle, conservateur au Pôle Muséal exprimait quand à lui la réalité des échanges entre les deux capitales catalanes depuis plus de 30 ans l’envie de Perpignan de mettre sa bijouterie en avant avec la Saint Eloi qui permet pendant 1 semaine de se focaliser sur la bijouterie et son rayonnememnt. Le partenariat entre l’école, le syndicat artisanal, la ville de Perpignan et l’Institut du Grenat va permettre aux élèves de l’école Massana d’exposer leurs “projets finaux” à Perpignan pendant 1 moi, du 27 nov au 31 dec 2010 à la CASA XANXO, maison d’art et d’histoire au coeur de la ville, dans le cadre de la 2eme fete de Saint Eloi.
L’expo se tient dans la sala Busquets, escola Massana, carrer de l’Hospital, BARCELONA jusqu’au 3 novembre.

vue de l'exposition à l'escola Massana

vue de l’exposition à l’escola Massana 

 

 

El granat de Perpinyà s’exposa a Barcelona

La mostra ‘El granat de Perpinyà, una gemma de caràcter’ es podrà veure fins a l 3 de novembre al centre d’art i disseny Escola Massana

Una part de l’exposició dedicada al granat nord-català que es pot veure actualment a Barcelona. Foto: INSTITUT DEL GRANAT.

L’exposició El granat de Perpinyà, una gemma de caràcter és organitzada conjuntament pel sindicat de joiers de la Catalunya del Nord i per l’Institut del Granat de Perpinyà. La presentació d’aquesta mostra a Barcelona, en el marc del centre d’art i disseny Escola Massana (que inclou una reconeguda formació de joieria), respon a la voluntat de teixir lligams entre els artesans de joieria de la Catalunya del Nord i el sector formatiu i educatiu. La inauguració va tenir lloc dimarts, 19 d’octubre, en presència de la directora de l’Escola Massana, Gemma Amat de Broto; Henry Marchis, president del sindicat de joiers de la Catalunya del Nord; Laurent Fonquernie, president de l’Institut del Granat, i Jaume Deloncle, conservador al Pol Museal, com a representant de la vila de Perpinyà. Henry Marchis va subratllar la importància de la tradició en l’artesania, sense que això impedeixi la modernitat. La directora de l’Escola Massana va manifestar el desig de desenvolupar intercanvis entre la tradició dels joiers nord-catalans i els conceptes de creativitat que desenvolupa l’escola. Com a primer pas d’aquesta col·laboració, els alumnes de l’Escola Massana exposaran els seus projectes a Perpinyà en el marc de la segona Fira de Sant Eloi, a partir del final del mes de novembre. El mateix dia de la inauguració va tenir lloc una demostració de les tècniques de treball dels joiers nord-catalans, a l’atenció dels estudiants de l’Escola Massana. L’exposició actualment presentada a Barcelona també es podrà veure a Perpinyà durant aquells dies.

sur la toile dans EL PUNT:

Ce contenu a été publié dans Exposition "Le Grenat de Perpignan, une gemme de caractère". Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *