Festa de Sant Eloi diumenge 27 novembre 2016

PyrŽnŽes-Orientales. Le Grenat de Perpignan. Maison Laviose. La fabrication ˆ l'ancienne, assemblage des diffŽrentes parties d'une croix badine.

Cliché Noel Hautemanière

El proper diumenge 27 novembre, Perpinyà veurà vermell, un vermell alegre, viu, intens, el vermell de les joies de granat. Aquest dia, és el de la seva festa. Fe, constància i veritat… aquestes són algunes de les qualitats assignades a aquesta “pedra de sang”, que des de la nit dels temps adorna els humans.

À Catalunya Nord, el granat mostra les seves lletres de noblesa i s’inscriu dins la tradició. Cada St Eloi, festa dels joiers, el seu saber-fer es pot admirar a través d’aquesta pedra emblemàtica.

996972_10202347264310207_904957766_n

Dins la programació: del Castillet fins a l’església de la Réal, adornades d’aquestes pedres fines i en sublims vestits tradicionals, desfilada d’indumentaria al entorn de la Confraria del Grenat y al ritme musical de la “Cobla Tres Vents”, missa solemne en català, nomenament dels nous ambaixadors de la joia, danses, concursos…

Perpinyà, ciutat joiera, us invita a descobrir els seus esclats entre l’art i la tradició.

Program : 

10h00 Trobada al peu del Castellet

10h30 seguici de tots los participants en vestits (Castellet, Argenters, plaça Rigau, esglesia la Real)

11h00 Missa solemne amb la cobla Tres Vents / intronitzacions dels ambaixadors dels Granats 

12h30 : seguici de l’esglesia fins a la plaça de la Llotja i el ajuntament: Ball d’ofici, premis, joia de Granat a guanyar per el public.

15h00 : espectacle de musica i danses amb el grup TRENCADANSA (Terres del Ebre), sala de les Llibertats, carrer Bartissol. 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NQXQRmI7wXQ[/youtube]

Ce contenu a été publié dans Actualités, Saint Eloi 2016. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *