Le Temps du Costume Roussillonnais à la bataille du Moli de les Fonts de Salitjà.

Le Temps du Costume Roussillonnais était présent à la reconstitution de la bataille entre troupe napoléoniennes et résistants catalans afin de contrôler le moulin de les Fonts, point d’eau incontournable de la région. 

El Molí de les Fonts de Salitja va inaugurar-se el diumenge 21 de maig 2017 en una jornada que va tenir com a ingredient principal una recreació històrica de la guerra del Francès, que va incloure el combat i la presa del molí, a càrrec d’una setantena de soldats de l’Associació Miquelets de Girona, i de la Catalunya del Nord i l’Aragó.

– 1r Terç Miquelets de Girona – 1808-1810
– Voluntarios de Aragón
– Amics Girona Napoleònica
– Projecte Tarragona 1800.
– Caçadors Distingits de Catalunya.
– Associació Recreació Històrica Moià 1714
– Cos Històric dels Mossos d’Esquadra
– Le Temps du Costume Rousillonnais

Una gran quantitat de veïns i visitants van participar, al llarg del dia, en les activitats que es van fer al paratge del nou equipament, on en el futur hi haurà el Centre d’Interpretació de la Crosa i l’Onyar. Una instrucció militar on els més petits van aprendre a remenar les armes de foc de l’època, bitlles catalanes, una conferència sobre la guerra del Francès, així com diverses exposicions van ser algunes de les altres propostes de la jornada. Pel que fa a l’acte institucional, hi va participar l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Cristina Mundet (GMI); el director dels serveis territorials de Governació a Girona, Raül Morales; l’alcalde d’Aiguaviva, Joaquim Mateu, i el geògraf i científic ambiental Martí Boada. Mundet va destacar que “d’un molí de gra que amb prou feines tenia quatre parets i un sostre hem aconseguit, després d’un gran esforç, un nou punt d’activitats socioculturals per al municipi”.

(http://www.elpuntavui.cat)

Ce contenu a été publié dans Actualités, Révolution et Empire. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *