Al entorn de la joieria tradicional del Granat : festes de Sant Eloi els dissabte 1 i diumenge 2 de desembre a Perpinyà.

La Sant Eloi es el moment més destacat del calendari festiu de la capital catalana a l’entrada de la temporada de Nadal.  Es el moment de celebrar la tradició artesanal de les joies de Granat de Perpinyà.

Aquesta artesania, que uneix turisme i economia, fa possible obrir un període de Nadal digne, destacant una de les singularitats més propia d’aquesta zona.

La joia Garnet en els focus : La joieria de granat és un bon exemple de la constància i lleialtat de Perpinyà la Fidelissíma. Cada any, la celebració de Saint Éloi, patrona de joiers i orfebres, també celebra la pedra emblemàtica de les joies tradicionals: el Granat.

Coneguda per les seves profundes colors vermelles, el Granat reflecteix el fort caràcter dels seus habitants.

Per això, amb motiu del Sant Eloi i al voltant de la Confraria « El Garnat de Perpinyà », us convidem a compartir un cap de setmana excepcional.

La joia de Garnat: una tendència d’aquí!

Amb el pas del temps, el Garnat s’ha convertit aqui en la joia tradicional catalana per excel·lència. Aquesta joia està feta per diversos mestres artesans a Perpinyà i als Pirineus Orientals agrupats en una Confraria. Fidels a la tradició, conserven els mètodes ancestrals.

 

PROGRAMA DE LES FESTES

Dissabte 1 de desembre de 2018

15:00 : Passejada en el casc antic en vestits antics i música tradicional amb la visita (imaginaria) de Napoléo III i de la seva esposa Eugenià de Montijo.

Des de la plaça de la catedral, els aficionats de vestits d’època sortiran als carrers i places del nucli antic per anunciar la festa de Sant Eloi del diumenge, festa patronal de les joiers.

Amb instruments catalans del segle XIX. Els nostres Jutglars Rossellonesos portaran als participants i al públic als llocs emblemàtics de la ciutat. Amb participacio dels grups : Els Jutgalrs, Trencadansa, el Quadrille Phocéen. 

Llocs: places i carrers del Casc antic, inici plaça de la catedral a les 3.

16:00 : Acte d’homenatge a les alteses imperials 

L’Ajuntament de Perpinyà oferirà la medalla de la ciutat. Ball del “Quadrille Roussillonnais” sobre la plaàa de la Llotjà.

Llocs: Ajuntament i plaça de la Llotjà.

16:30 : Ball tradicional de Sant Eloi

Amb els JUTGLARS, sota el daurat dels grans salons de l’Hotel Pams, prestigiósa casa de la burgesia de Perpinyà, tindrà lloc per primera vegada un ball de Sant Eloi. Es podra descobrir però també participar en una selecció de danses del segle XIX.

Llocs: primer pis de l’hotel Pams.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Diumenge 2 de desembre de 2018

10:00: Trobada davant del Castillet, Plaça de Verdun.

10:30 : Seguici de totes les vestits antics amb música tradicional al voltant de la Confraria dels joiers del Garnat de Perpinyà. Castillet, Carrer dels mercaders, Argenteria, Petite La Réal.

 

11h00: Església de La Réal, missa acompanyada per la Cobla Tres Vents seguida d’entronització d’ambaixadors de les joies de Garnat.

11h00: Animacions amb música i danses tradicionals Place de la Loge amb Philippe Anglade, Places République i Place dels Peluts amb el grup TRENCADANSA.

12:30: Plaça de la Llotja : Ball d’Ofici per la cobla Tres Vents i danses amb el grup TRENCADANSA.

Tòmbola gratuïta amb una joia per guanyar i concurs de vestits premiats. Tot aixo seguit d’un aperitiu.

Ce contenu a été publié dans Actualités, Saint Eloi 2018. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *