FESTES DE SANT ELOI 2019 en Perpinyà ; PROGRAMA DE LES FESTIVITATS !

 

Tot el cap de setmana

Exposició del « Perpignan Photo Culture en Catalogne»

« Mirades creuades sobre la Sant Eloi »

Lloc : Oficina del Turisme, Llotja de Mar. L’exposició és oberta al public tot el cap de setmana als horaris de vigilància (11 h / 17h30). A més : una pel.licula i taulers explicatius per entendre la destresa dels joiers. Lloc : sala de les Comissions, planta baixa de l’ajuntament (enfront de la sala dels casaments).

Dissabte 30 de novembre del 2019, a la tarda.

« gran casament època Napoleó III »

15h00 : Cercavila amb vestits antics i música tradicional

Al sortir de la plaça de la catedral, el seguici del casament rossellones vestit de la indumentària del Segon-Imperi voltarà al centre de la vila. Al mateix temps commemoració del inici de la creació de la joia Grenat de Perpinyà. Al 1858, amb l’arribada del tren, i l’obertura del nostre territori a la França endins, els joiers de la capital rossellonesa es especialitzen en una joia batejada «Grenat de Perpinyà ». El grup musical Els Jotglars amb llurs instruments catalans, amb tonalitats del segle XIX, manaran els participants i el públic pels carrers de la vila catalana. Amb la participacio de la Manada Nostra Senyora Catalana i els seus cavalls i cavallers.

Llocs : Places i carrers del barri antic (Gambetta – Louis Blanc – Quai Vauban – Alsace Lorraine – la Barre).

16h00 : Ball tradicional de « la quadrilla rossellonesa »

Lloc : Plaça de la Llotja, Ball de moda del segle XIX, la quadrilla rossellonesa va ser composta en el període del Segon-Imperi. Es tracta d’un pupurri d’aires tradicionals rossellonesos.

16h30 : Ball de la Sant Eloi : tindrà lloc sota les dauradures dels grans salons de l’Hôtel Pams el ball de la Sant Eloi amb danses i vestits de la meitat del segle XIX. Animat pel grup Els Jotglars.

Lloc : primer pis de l’Hôtel Pams

Diumenge 1 de desembre del 2019

(en el marc de Perpinyà « Capital de la Sardana 2019 »).

10h00 : aplec al peu del Castillet, plaça de Verdun

10h30 : seguici de persones vestides d’època, acompanyades amb la cobla SOL de Banyuls i música tradicional, voltant la Confraria dels Joiers del Grenat de Perpinyà. Des del Castillet, es passejaran per el carrer dels Mercaders, l’Argenterie, i el carrer Petit de la Réal.

11h00 : Missa en català a l’Esglesia La Réal amb la cobla SOL de Banyuls, i al final entronització d’ambaixadors de la joia del Grenat.

12h30 : balls a la Plaça de la Llotja, Ball d’Ofici amb la Cobla SOL de Banyuls.

Tómbola gratuïta amb premi d’una joia, i presentació de la indumentària obsequiada, seguit de l’aperitiu qu’ofereix la municipalitat de Perpinyà.

 

 

Ce contenu a été publié dans Saint Eloi 2019. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *