La joia actual

De granat de Perpinyà, més que mai

Sense deixar la tècnica ancestral de fabricació, la joia de granat de Perpinyà, ha sabut trobar avui un nou disseny. El retorn de l’encast tancat alçat reïx a satisfer dos principis: els gusts actuals de la clientela i el respecte de la tècnica tradicional catalana. Dues escoles emergeixen però: la del creador de peces úniques fetes a mà, i la del modelista que pren en compte les tècniques més recents. Dues vies que proposen dues visions ben diferents de la joia, una que la considera una obra d’art en continuació amb la tècnica ancestral i una altra, la de l’objecte de disseny fet en sèrie gràcies a la tecnologia informàtica. La bellesa de les formes i la qualitat d’execució són, però, integrades per tots com les soles viesl per a mantenir la joia catalana dins l’excel·lència.

La línia contemporània depurada de la joia de granat de Perpinyà no ha de fer descuidar les qualitats d’una fabricació realitzada dins l’àrea geogràfica de la seva denominació, és a dir la Catalunya Nord, orgullosa de la seva cultura catalana. El terme de joia de tradició no es refereix a una línia incanviada i repetida d’ençà de generacions, sinó al domini d’una tècnica que troba, de sempre, la raó de ser i la creativitat en una adaptació constant als gusts de la clientela, tot mostrant-se fidel a la destresa manual i a una pedra, el granat. Al mosaic que representa la joieria mundial, la joia de granat de Perpinyà pot enorgullir-se de la seua història i autenticitat.

Ce contenu a été publié dans Bijouterie XXe s. roussillonnaise. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *