La talla anomenada “de Perpinyà”

Tan específicament catalana

Totes les joies de granats de Perpinyà van encastades amb pedres de talla rosa, és a dir amb un fons pla i tallades d’un sol costat. Eixit d’un mètode de treball molt antic, sola la joieria catalana continua practicant aquest tipus de muntura desaparegut a Europa, amb pedres de talla rosa de gruix tan fi. Avui, són les empreses de tall d’Idar Oberstein a Renània-Palatinat (Alemanya) que continuen, des de la meitat dels anys 50, el treball de les de Saint-Claude al Jura per a proveir els joiers catalans amb pedres de talla dita “de Perpinyà”.

La ciutat d’Idar Oberstein s’ha especialitzat en el tall de les pedres de color i talla el conjunt dels granats que es muntaran després a Perpinyà i a Catalunya Nord segons el mètode tradicional. L’encast clos català necessita pedres de talla rosa no gaire utilitzades en la joieria d’altres regions i  països d’Europa.

Seguida…

Ce contenu a été publié dans Bijoux traditionnels. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *