FESTES DE SANT ELOI 2022 en Perpinyà ; PROGRAMA DE LES FESTIVITATS !

Dissabte 03 de desembre del 2022 a la tarda.

« Gran seguici d’època Napoleó III »

15h00 : Punt de trobada del cercavila amb vestits antics i música tradicional a la plaça de la catedral.

Al sortir de la plaça de la catedral, el seguici voltarà al centre de la vila, com a commemoració del inici de l’especiatitzacio de la joia de Granats per Perpinyà. Al 1858, amb l’arribada del tren, i l’obertura del nostre territori a la França endins, els joiers de la capital rossellonesa es especialitzen en una joia batejada «Granat de Perpinyà ». 

El grup musical Els Jotglars amb llurs instruments catalans, amb tonalitats del segle XIX, manaran els participants i el públic pels carrers de la vila catalana.

Llocs : Places i carrers del barri antic (Gambetta – Louis Blanc – Quai Vauban –Angel, Campana d’or – Alsace Lorraine – la Barre).

16h00 : Ballet tradicional de « la quadrilla rossellonesa »

Lloc : Plaça de la Llotja. Ball del segle XIX, la quadrilla rossellonesa va ser composta en el període del Segon-Imperi. Es tracta d’una mescla d’aires tradicionals rossellonesos.

16h30 : Ball de la Sant Eloi de l’Hôtel Pams

El ball de la Sant Eloi amb danses i vestits de la meitat del segle XIX. Animat pel grup Els Jotglars.

Lloc : primer pis de l’Hôtel Pams, places llimitades.

Diumenge 4 de desembre del 2022

09h30 : aplec dels vestits i dels joiers tradicionals al peu del Castillet, plaça de VerdunL’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est DSC00073-copie-1024x683.jpg.

10h00 : seguici acompanyat amb la cobla Mil.lenaria al voltant de la Confraria dels Joiers del Granat de Perpinyà.L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est DSC00144-2-copie-1024x683.jpg.

10h30 : Missa en català a l’Esglesia La Réal amb la cobla, i al final entronització d’ambaixadors de la joia en Granat de Perpinyà.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est DSC00303-copie-1024x683.jpg.

12h30 : Danses a la Plaça de la Llotja, Ball d’Ofici amb la Cobla.

Resultats i premis per els vestits mes macos amb tres joies en Granat de Perpinyà IG oferides per la Confraria dels joiers, als millors, 1 per la categoria vestit de moda feminina, 1 per vestit tradicional femeni, i 1 per els homes.

Tómbola gratuïta amb premi d’una altra joia.L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est DSC00430-copie-1024x683.jpg.

 

Ce contenu a été publié dans Actualités, Saint Eloi 2022. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *