Napoleó III i el temps de les Badines

 

L’herència de la noblesa

Durant el Segon Imperi neix un nou interès per al segle XVIII, que dóna llum, en les arts decoratives, a l’estil Pompadour. Difosa per la emperadriu Eugènia, admiradora de la personalitat de Maria Antonieta d’Àustria, aquesta tendència influirà molt en la joieria. La Catalunya Nord torna a posar de moda una creu prestigiosa i imposant anomenada creu badina pel tremolor degut a una frontissa amagada. La creació de conjunts complets realitzats amb les estampes de la Badina fan d’aquesta creu l’anunciadora de l’adveniment del granat de Perpinyà.

La creu badina és una de les obres mestres de la producció de granat de Perpinyà. Té valor d’herència i constitueix tot una marca de noblesa per qui la duu. Malauradament, avui són poques les ocasions de dur una joia tal.

Seguida

Ce contenu a été publié dans Bijouterie XIXe s. roussillonnaise. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *