Capturar la llum

Palló i encast del granat

Per mor de millorar la lluminositat i l’esclat del granat, un palló (full de plata de color roig) delicadament tallat es diposita a l’interior. Servirà per a reflectir la llum i avivar la pedra. El palló és generalment del color de la pedra, salvat en el cas dels ‘brasils’ o citrines posades sobre un palló vermell, que els dóna reflexos ataronjats. Aquest mètode molt antic va lligat íntimament amb la tècnica de l’encast clos que consisteix en envoltar la pedra amb una tireta de metall que la cenyeix completament. El suport de la pedra es fa amb llima o amb fresa, i després es rebat el metall amb un burí o, en el cas de la creu badina, amb un martell.

Seguida…..

Ce contenu a été publié dans Bijoux traditionnels. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *