D’on ve el granat?

Fusió de les roques

Antigament extret de les muntanyes del Pirineu, on existeix a l’estat natural, el granat s’explota avui essencialment a països com Moçambic, Kenya, Tanzània, Madagascar, Sri Lanka i Índia. A Europa, s’extreu el famós granat de bohèmia a Txèquia.

Durant la cristal·lització consecutiva a una baixa de pressió o de temperatura, els àtoms i els ions constitueixen un arranjament regular. Això determina una estructura cristal·lina i una simetria cúbica que, segons els casos, dóna diversos tipus de granats de noms diferents: almandí, grossulària, majorita, pirop, espessartina… Les diverses varietats de granats són sobretot determinades per la composició química.

Tres grups permeten de classificar-los. Els que contenen alumini, com els pirops, almandins, espessartines i grossulàries, els que contenen ferro, com l’andradita, i els, raríssims, que contenen crom, com l’uvarovita.

Seguida….

Ce contenu a été publié dans Grenat minéral. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *